Стартира кандидатстването за ново издание на Новатори в образованието

 

За трета година порталът за образователни новини Uchi.bg ще избере българи, които според създателите му имат най-значим принос за позитивна промяна в образованието в България. Инициативата се провежда за трета поредна година, като крайният срок за участие е 21 ноември. Всеки ще има възможност да номинира личност или организация, чиито дейност и проекти са допринесли за развитието на българската образователна система.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивност (целта е да се оценят не просто иновациите, заради самите иновации, а степента, в която имат положителен ефект) и мащаб (на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата), поясняват от портала.

Всички участници, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на Uchi.bg. Резултатите от третото издание на класацията ще бъдат обявени официално в началото на декември.

Повече информация за класацията „Новатори в образованието“ е достъпна на адрес http://uchi.bg/novatori/. Кандидатури под формата на кратко резюме (от 10 реда) на личните постижения на кандидатите в образователната сфера се приемат на адрес: info@uchi.bg. Изпратената номинация подлежи на предварително одобрение от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

Източник: Компютърен свят.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.